bodylight

Studio voor afslanken en figuurcorrectie

contact

Ozontherapie

Passief

Het passieve gedeelte bestaat uit de ozonzuurstof therapie. Deze vindt plaats in een aangename omgevingstemperatuur, waardoor de poriën worden geopend en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Dit leidt tot een snellere afvoer van afvalstoffen.

De gelijkmatige warmteverdeling in de ozoncabine zorgt voor een aangenaam gevoel. De ozontherapie zorgt vervolgens voor verbetering van de veerkracht van de huid, met als gevolg een strakkere en gladdere huid met daarnaast een vermindering van cellulitis.

Waarom afslanken met ozon?

Ozon is een zuurstofverbinding en wordt door haar desinfecterende werking niet alleen in de geneeskunde toegepast maar ook in de industrie. Onder meer bij zuivering van vervuild water of voor zuiver drinkwater wordt er een hogere concentratie ozon door het water gestuurd. Ozon is bacteriedodend, schimmeldodend en virusdodend. Daarbij komen in de biologische toepassingen nog verschillende andere eigenschappen van ozon tot uiting, die als bloeddoorstroming bevorderende werkzaamheid kunnen worden samengevat. Poriën worden geopend, wat meer zuurstof oplevert en dit bevordert de bloedsdoorstroming. Afvalstoffen hebben hierdoor een betere en natuurlijke geleiding naar buiten toe.

De verhoogde concentratie aan afvalstoffen belet de huid om te ademen. Ozon zorgt ervoor dat de huidcellen zuurstof opnemen. Ozon biedt de uitgeputte patiënt een surplus aan energie aan. Uitgeputte weefsels herstellen bijzonder vlot door verhoogde zuurstofopname. De veerkracht wordt opgedreven en de natuurlijke afweer wordt verhoogd tegen indringers en stress. Daarom is ozontherapie een zeer geschikte behandeling bij o.a. vermoeidheidsklachten. Verouderingsprocessen van de huidcellen zijn geen privilege voor de hoge leeftijd. Al op 30-jarige leeftijd worden deze processen op gang gebracht. Ozon wordt daarom sinds jaren met succes toegepast om de afbraak van huidcellen te verminderen.

Ozon helpt ook bij doorbloedingsstoornissen. Dit kan gaan van doorbloedingsstoornissen (bijv kramp in de kuiten), prikkelingen in de onderste ledematen of hartkrampen, tot duizeligheid of hoofdpijn van vasculaire oorsprong. Voor vele migrainepatiënten is ozon een dankbare oplossing die de aanvallen beduidend vermindert.

Ozontherapie

proefles

Zelf onze werkwijze ervaren? Dat kan!
Meld u hier aan voor een proefles, dan nemen wij
contact met u op!

Kosten eenmalige proefles incl ozon € 27,50.
Bij afname van een abonnement krijgt u deze les als korting terug!

versturen

Deel deze pagina

© Bodylight