bodylight

Studio voor afslanken en figuurcorrectie

contact

Tips

Recept tip 5

Bourgondische kip

Ingrediënten:
1 panklare kip (1,2 kg)
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 wortels
2 eetlepels bloem
1/2 l rode wijn (bv Bourgogne)
40 ml cognac
4-5 takjes peterselie
4 takjes tijm
2 laurierblaadjes
peper, zout en nootmuskaat
een weinig vetstof

Bereiding:
De kip van binnen en van buiten grondig afspoelen en droogdeppen. In 8 porties verdelen en van alle stukken het vel verwijderen.
De knoflook en sjalotjes schoonmaken en fijn snipperen. De wortels schrappen, in de lengte halveren en in stukjes snijden. In een braadpan de vetstof verhitten en de sjalotjes, wortels en look fruiten. Uit de pan nemen en apart houden.
De stukken kip in de pan doen en even bakken. Bestuiven met bloem. De groenten weer toevoegen en alles in gesloten pan 3 minuten laten smoren. De rode wijn en cognac er bij gieten.
Tijm, laurier, peterselie, nootmuskaat, zout en peper toevoegen en het deksel weer op de pan doen. Alles nog 30 minuten laten smoren.
De bourgondische kip over vier borden verdelen, bestrooien met peterselie.
Lekker met pasta.

terug naar recept tips

Afslank tips

Graag helpen we u zoveel mogelijk met het afslanken.
Lees onze afslank tips!

lees meer

proefles

Zelf onze werkwijze ervaren? Dat kan!
Meld u hier aan voor een proefles, dan nemen wij
contact met u op!

Kosten eenmalige proefles incl ozon € 26,80.
Bij afname van een abonnement krijgt u deze les als korting terug!

Deel deze pagina

© Bodylight