Salade van waterkers en sinaasappel
Voor 4 personen :
3 flinke bossen waterkers
4 sinaasappels
Voor de vinaigrette :
Een mespunt honing
6 EL olie
Het sap van 1 sinaasappel
1 à 2 eetlepels citroensap
Peper en zout
Bereiding:
Breek de takjes waterkers in kleine stukjes. Schil de sinaasappels dik af zodat er geen witte schil aan blijft zitten. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en verwijder de pitten. Het uitsnijden kan je het best boven een schaal doen zodat je het lekkende sap kan opvangen.
Meng in een grote kom het opgevangen sap, het uitgeperste sap, honing, olie en wat peper en zout en klop er een vinaigrette van.
Leg de waterkers op een platte schaal en schik er de parten van de sinaasappel tussen. Schenk de vinaigrette vlak voor opdienen op de salade.
Tip: schik deze salade ook eens op een bedje van zeer fijn geraspte wortel.
Tip: gebruik ook eens pompelmoezen in plaats van sinaasappels.
bron: receptengalerie
Ben je benieuwd naar de BodyLight methode? Wil je snel, gezond en duurzaam resultaat? Kom langs voor een gratis proefles!
Deel deze pagina
© Bodylight